NIEUWS

Basisscholieren krijgen 20 weken gratis schoolfruit

Samen met de klas schoolfruit eten is lekker, gezellig en gezond! Basisscholieren krijgen daarom 20 weken lang 3 stuks groente en fruit per week. De regeling is voor alle basisscholen in Nederland met als doel gezonde voeding een structurele plek in het beleid van basisscholen te geven en kinderen meer kennis bij te brengen over groente en fruit. Van 4 t/m 15 september kunnen scholen zich inschrijven via www.euschoolfruit.nl

donderdag 24 augustus 2017/Auteur: NAGF Admin/Aantal views (50)/Reacties (0)/
Categorieën: NAGF
Tags:

Kleur van de Week: Blauw

Feeling blue today? Geef je week kleur met blauw! Denk aan een heerlijke prei met pruimen en geitenkaas. Kijk voor meer zomerse inspiratie en kleurrijke recepten op www.veggipedia.nl 

maandag 21 augustus 2017/Auteur: NAGF Admin/Aantal views (32)/Reacties (0)/
Categorieën: NAGF
Tags:
Eerste3456789101112Laatste
Documenten

Kamerbrief met de stand van zaken Nationaal Actieplan Groenten en Fruit
Staatssecretaris Van Dam (EZ) en minister Schippers (VWS) sturen de stand van zaken Nationaal Actieplan Groenten en Fruit aan de Tweede Kamer. Dit actieplan richt zich op het stimuleren van de consumptie van groenten en fruit in Nederland.
Kamerbrief in pdf

Slotverklaring Voedseltop 2017
Pdf Slotverklaring

Over Nationaal Actieplan Groenten en Fruit
Chain Magazine Juli 2017- Nationaal Actieplan Groenten en Fruit 

Resultaten PPS Project ‘Meer groente en fruit is goed voor iedereen’
Als er meer groente en fruit wordt gegeten, verbetert naast de volksgezondheid, vanzelfsprekend ook de marktpositie van telers en handelaren. Maar hoe verleid je consumenten tot het eten van de aanbevolen hoeveelheden? In dit PPS-project is dit voor specifieke doelgroepen (jonge kinderen, scholieren, werknemers en gasten in de horeca) in real life situaties onderzocht.
Pdf brochure resultaten 'Meer groente en fruit is goed voor iedereen'

Documenten

Verslag lancering 'Ga voor Kleur' 
Met het starten van de video ‘Ga voor kleur’ lanceerde staatssecretaris Martijn van Dam gistermiddag de gelijknamige actie in de kleurrijke Markthal in Rotterdam. De campagne is een initiatief van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en uitgevoerd door Food Cabinet. Het doel: gedragsverandering bij de consument naar een hogere consumptie van groenten en fruit.
Download hier het verslag

Ga voor Kleur in Fruitmasters Magazine
I
n de nieuwste editie van Fruitmasters Magazine wordt extra aandacht besteed aan Ga voor Kleur. Lees hier meer. Ook zijn er voor de kinderen kleurrijke breinkrakers waarmee een leuke prijs te winnen valt.