Nieuws

Veggipedia database uitgebreid met Paarse Spruiten en Kalettes®

Informatiedatabase Veggipedia, met weetjes over groenten en fruit zoals voedingswaarde, bereidingstips, bewaaradviezen en nog veel meer, is uitgebreid met de producten Paarse Spruiten en Kalettes®.

maandag 11 december 2017/Aantal views (21)/Reacties (0)/
Categorieën: NAGF
Tags:

Moestuintjes voor alle basisscholen

Een mooi plan van Tjeerd de Groot van D66: moestuintjes voor alle basisscholen in Nederland. De invoering van de schooltuin wordt gekoppeld aan lesprogramma’s over gezonde voeding en de voedselrijkdom van de natuur.

woensdag 6 december 2017/Aantal views (12)/Reacties (0)/
Categorieën: NAGF
Tags:

Groente en fruit goedkoper maken levert enorme gezondheidswinst op

Een studie van de Tufts University loog er niet om: lageren prijzen van gezonde producten als groente en fruit zouden een enorme gezondheidswinst opleveren. Zij berekenden dat een prijsverandering van 10% zou resulteren in 23.174 minder mensen die overlijden als gevolg van hersenbloedingen en –infarcten, diabetes en coronaire hartziekten
maandag 4 december 2017/Aantal views (759)/Reacties (0)/
Categorieën: NAGF
Tags:

Subsidie actieplan goedgekeurd

Wij gaan door! Onze subsidieaanvraag, ingediend door het GroentenFruit Huis, voor fase 2 van het actieplan is namelijk goedgekeurd door de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. 
donderdag 30 november 2017/Aantal views (48)/Reacties (0)/
Categorieën: NAGF
Tags:

Groter prijsverschil tussen groente en snacks leidt tot ongezonder voedingspatroon

Gisteren protesteerden groenteboeren in Den Haag tegen de aangekondigde btw-verhoging op groente en fruit. Zij pleitten ervoor om helemaal geen btw te heffen omdat dit gezo 

donderdag 23 november 2017/Aantal views (52)/Reacties (0)/
Categorieën: NAGF
Tags:
RSS
12345678910Laatste