NIEUWS

Kleur van de Week: Groen

 

Geef je leven meer kleur! Dat is niet alleen leuk maar ook heel gezond. Bij ‘Ga voor Kleur’ wordt elke week gekozen voor een nieuwe kleur van de week. Deze week gaan we voor Groen. Wat dacht je van witlofsalade met druiven, feta en munt of een Thaise groene salade met sjalotten. Laat je inspireren op www.gavoorkleur.nl. 
zondag 21 mei 2017/Auteur: NAGF Admin/Aantal views (3)/Reacties (0)/
Categorieën: NAGF
Tags:

Radio interview Karin Bemelmans

Karin Bemelmans, coördinator van het NAGF, was onlangs te gast bij Omroep Wetering.  Daar sprak zij over het effect van kleur op je bord en hoe je heel slim gezonder kan eten door bijvoorbeeld eens groenten en fruit te eten tijdens je lunch of  een vergadering.

donderdag 18 mei 2017/Auteur: NAGF Admin/Aantal views (9)/Reacties (0)/
Categorieën: NAGF
Tags:
123456
Documenten

Kamerbrief met de stand van zaken Nationaal Actieplan Groenten en Fruit

Staatssecretaris Van Dam (EZ) en minister Schippers (VWS) sturen de stand van zaken Nationaal Actieplan Groenten en Fruit aan de Tweede Kamer. Dit actieplan richt zich op het stimuleren van de consumptie van groenten en fruit in Nederland.

Kamerbrief in pdf

 

Slotverklaring Voedseltop 2017

Pdf Slotverklaring


Resultaten PPS Project ‘Meer groente en fruit is goed voor iedereen’
Als er meer groente en fruit wordt gegeten, verbetert naast de volksgezondheid, vanzelfsprekend ook de marktpositie van telers en handelaren. Maar hoe verleid je consumenten tot het eten van de aanbevolen hoeveelheden? In dit PPS-project is dit voor specifieke doelgroepen (jonge kinderen, scholieren, werknemers en gasten in de horeca) in real life situaties onderzocht.

Pdf brochure resultaten 'Meer groente en fruit is goed voor iedereen'

Documenten

Verslag lancering 'Ga voor Kleur' 

Met het starten van de video ‘Ga voor kleur’ lanceerde staatssecretaris Martijn van Dam gistermiddag de gelijknamige actie in de kleurrijke Markthal in Rotterdam. De campagne is een initiatief van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en uitgevoerd door Food Cabinet. Het doel: gedragsverandering bij de consument naar een hogere consumptie van groenten en fruit.

Download hier het verslag