NIEUWS

Kleur van de Week: Oranje

De kleur van deze week is Oranje! Variëren met verschillende kleuren groenten en fruit is niet alleen leuk, het is ook erg gezond. Wat dacht je van een sinaasappelsurprise of fris gestoofde worteltjes? Laat je inspireren op www.gavoorkleur.nl.

maandag 17 juli 2017/Auteur: NAGF Admin/Aantal views (3)/Reacties (0)/
Categorieën: NAGF
Tags:

Initiatieven overzicht nu live

Nieuw op de website van het NAGF : een handig overzicht van bestaande initiatieven die als doel hebben de groente- en fruitconsumptie van de consument te verhogen. Ook een initiatief melden? www.nagf.nl/initiatieven.
vrijdag 14 juli 2017/Auteur: NAGF Admin/Aantal views (5)/Reacties (0)/
Categorieën: NAGF
Tags:
12345678910Laatste
Documenten

Kamerbrief met de stand van zaken Nationaal Actieplan Groenten en Fruit

Staatssecretaris Van Dam (EZ) en minister Schippers (VWS) sturen de stand van zaken Nationaal Actieplan Groenten en Fruit aan de Tweede Kamer. Dit actieplan richt zich op het stimuleren van de consumptie van groenten en fruit in Nederland.

Kamerbrief in pdf

 

Slotverklaring Voedseltop 2017

Pdf Slotverklaring


Resultaten PPS Project ‘Meer groente en fruit is goed voor iedereen’
Als er meer groente en fruit wordt gegeten, verbetert naast de volksgezondheid, vanzelfsprekend ook de marktpositie van telers en handelaren. Maar hoe verleid je consumenten tot het eten van de aanbevolen hoeveelheden? In dit PPS-project is dit voor specifieke doelgroepen (jonge kinderen, scholieren, werknemers en gasten in de horeca) in real life situaties onderzocht.

Pdf brochure resultaten 'Meer groente en fruit is goed voor iedereen'

Documenten

Verslag lancering 'Ga voor Kleur' 

Met het starten van de video ‘Ga voor kleur’ lanceerde staatssecretaris Martijn van Dam gistermiddag de gelijknamige actie in de kleurrijke Markthal in Rotterdam. De campagne is een initiatief van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en uitgevoerd door Food Cabinet. Het doel: gedragsverandering bij de consument naar een hogere consumptie van groenten en fruit.

Download hier het verslag